Melanges

Home / Melanges

Onze huismelange bestaat uit 90% Arabica koffiebonen en 10% Robusta koffiebonen. Deze melange is zorgvuldig samengesteld door de beste landen van Zuid-Midden Amerika en Afrika bij elkaar te voegen. Brazilië, Colombia, Honduras, Togo en Congo zijn wel hele mooie landen waar de lekkerste koffiebonen vandaan komen. De huismelange is een veelzijdige melange die uitstekend dient voor zowel een espresso als een latte macchiato. Door de Robusta koffiebonen krijgt de koffie een krachtige smaak met een pittig randje.

De cafeïne arme melange bestaat uit 100% pure Arabica koffiebonen afkomstig uit Zuid-Midden Amerika. Door de hoge pluk van de koffiebonen krijgt de koffie een laag cafeïne gehalte maar behoudt wel de volle en natuurlijke smaak. In tegenstelling tot de cafeïne vrije koffie ondergaat deze geen chemische bewerking. Deze melange kan absoluut als alternatief gedronken worden door mensen die licht slapen of zwanger zijn.

De naam van de melange verklapt het al, deze melange is een samenstelling van alleen maar superieure Arabica koffiebonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Honduras, Colombia en Kenia. Door twee werelddelen bij elkaar te brengen krijgt deze koffie een uitstekende balans van ronde en zachte smaak. Deze koffie kan de hele dag gedronken worden zonder er genoeg van te krijgen.

De samenstelling van deze melange is hetzelfde als de Superieur Medium. Het verschil zit hem in de verwerking van de koffiebonen. De koffiebonen worden namelijk twee graden warmer gebrand dan de Medium. Hierdoor krijgt de koffie een stevigere bite die ruime voldoening geeft na een goede maaltijd.

Deze melange is een samenstelling van Arabica koffiebonen afkomstig uit Zuid-Midden Amerika en Afrika. De koffiebonen worden geoogst bij kleine plantages die aangesloten zijn bij een coöperatieve Fair Trade organisatie. Deze organisatie dient als een tussenpersoon die er toezicht op houdt dat de handel in koffiebonen op een eerlijke manier gebeurt voor een eerlijke prijs. De smaak van de koffie is kenmerkend voor Arabica koffiebonen door de evenwichtige zachte aroma en de volle smaak.

De naam Mocca is vernoemd naar de Jemenitische handelsstad Mokka waarvan de Nederlanders al vanaf de 17de eeuw koffie verhandelen. De koffie heeft een sterke en een geurige smaak met een typische mokka afdronk. Deze smaken komen tot hun recht in een espresso of een koffie, maar is ook zeer geschikt om de mokkasmaak te geven aan taart of gebak.

Guatemala koffie is een singel die bestaat uit één soort koffiebonen. Hierdoor behouden de koffiebonen hun eigen specifieke rook-achtige smaak. In Guatemala groeien de koffieplanten in de schaduw van de bomen. Hierdoor groeit de koffieplant langzamer waardoor de koffiesmaak meer frisheid en body krijgt. Deze koffiesoort behoort tot onze Specialty collectie en is bestemd voor de nieuwsgierige koffieliefhebber.

De Ethiopië koffie is ook een singel en behoort ook tot onze Specialty collectie. Sommige zeggen dat de eerste koffie planten in Ethiopië werden ontdekt. Dit is echter nooit bewezen maar we weten wel dat de koffiebonen uit Ethiopië een rijke cultuur met zich mee brengen. De smaak is daarom te onderscheiden van andere landen die ook Arabica bonen oogsten. Het is een koffiesoort voor de liefhebber.

Colombia Supremo, staat bekend als één van de beste koffies ter wereld. Maar wat maakt deze koffie dan zo bijzonder? Dat komt door de geografische positie waarin deze koffie wordt verbouwd, namelijk in “La Cordillera de los Andes”. Op deze hellingen, op een hoogte van 800 tot 1900 meter,  wordt 100% Colombiaanse Arabica bonen verbouwd. Daarnaast wordt de koffie handgeplukt, hierdoor behoudt het zijn bekende kwaliteit. De smaak van onze Colombia Supremo is rijk, met een lichte rins en een volle body. Daarnaast bevat het zoete, karamel en bloemachtige smaaktonen.

Koffie is een van de hoofdgewassen van Peru. In het land bevindt zich meer dan 75% van de koffiegewassen op zeer grote hoogtes van boven 1600 meter tot aan 2400 meter. Dit zorgt ervoor dat de koffie een hogere zuurgraad, meer aroma en smaak krijgt. Daarnaast wordt er in Peru een klein aantal uitgebalanceerde koffiesoorten met een goede textuur geproduceerd. De Verwerking is de gewassen methode. Onze Peruaanse koffie heeft een intense smaak met een hoge zuurgraad en een aangename ronde body.


Translate »